LIFE HACKS OM UW HUIS OP EEN STIJLVOLLE MANIER PROPER TE HOUDEN

Terug

Wat is een droogloopmat?

 

Een droogloopmat ook wel een vuil vangmagneet, schoonloopmat of entreemat genoemd is speciaal ontwikkeld om het loshangend vuil en vochtigheid te absorberen.

Veel mensen gebuiken deze entreemat als buitenmat en merkt u vaak dat deze mat verzadigd is en uw schoenen nog natter zijn dan ervoor. Een schoonloopmat is dan ook enkel te gebruiken als binnenmat. Waarom dit een musthave is in uw huis? Heel simpel de meeste buiten matten hebben enkel een schraapfunctie, zonder de absorberende functie blijven je schoenen nat en blijft het loshangend vuil aanwezig.

De verschillende soorten droogloopmatten met hun functie: 

Katoen mat:

De katoen mat, de originele droogloopmat. is gemaakt van katoen vezels en heeft een speciale anti-slip rug. De katoen vezels zorgen voor een groot absorptie vermogen (zo'n 5l/m²) wat er voor zorgt dat deze entreemat ideaal is om uw vochtige schoenen of zelf de vochtige poten van uw huisdieren te drogen zodat u geen last meer heeft van natte voetstappen op uw vloer. Wat niet alleen uw huis langer proper houd maar zorgt ook voor extra veiligheid, want een natte vloer is een gevaarlijke vloer. 

Katoenen droogloopmat

Vuilvang vloermat:

De vuilvangmat is gemaakt van kunstof vezels die speciaal ontworpen zijn om zoveel mogelijk te absorberen, hierin bestaan er verschillende soorten vezels waaronder mikrovezel die het meest absorberen (zo'n 6l/m²) of polyamide, die wat minder absorbeert (zo'n 4l/m²) maar heeft een mooiere look. Beide soorten zijn super effecient en voldoen zeker aan de noden voor uw huis.

Ecologische vuilvangmat

Bedrukte vuilvang entreemat:

Een bedrukte schoonloopmat is meestal gemaakt uit polyamide vezels met een goede anti-slip rug. Deze polyamide garens zorgen voor een hoog absorptie vermogen. Deze matten worden beprint met leuke kleuren en designs. En dit allemaal enkel om de normale deurmat om te te toveren naar een meer decoratiever entreemat enkel en alleen om een extra touch te geven aan uw interieur.

Bedrukte schoonloopmat 

Goedkope droogloop deurmat:

Om de entreemat naar iedereen zijn huis te brengen hebben verschillende fabrikanten een goedkopere variant ontwikkeld van de meest gekende schoonloop vloermatten. Deze entreematten worden gemaakt met polypropyleen vezels. Deze vezels absorberen eens stuk minder (zo'n 2,5l/m²). Toch zijn deze matten kwalitatief sterk genoeg om deze bij u thuis goed en dagelijks te gebruiken.

Goedkoope schoonloop deurmatMeer artikels...

www.onlinetapijtenkopen.be - www.onlinedecoratiekopen.be - www.onlinespeelgoedkopen.be