LIFE HACKS OM UW HUIS OP EEN STIJLVOLLE MANIER PROPER TE HOUDEN

Terug

De voordelen van een tapijt in huis.

Tapijten, ook wel vloerkleden of karpetten genoemd bestaan in alle soorten en maten.

In een grote woonkamer ligt een groter tapijt en in een kleinere kamer wordt vaak gekozen voor een kleiner karpet. Er bestaan hoogpolige tapijten (vloerkleed met "lang haar"), laagpolige tapijten (vloerkleed met een korte pool) en vlakgeweven tapijten, ook wel vloerkleden met 'sisal look' genoemd. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten tapijt dan de bovengenoemde, echter zijn deze de meest verkochte en meest gekende vloerkleden.
Bij Ehome vindt u een breed assortiment aan deze tapijten, in verschillende kleuren, geuren en maten. Aarzel dus niet om uw volgende tapijt bij ons te kopen.

Hoogpolig vloerkleed - super zacht 

De voordelen van een vloerkleed:

Veel mensen denken dat een tapijt niet bijdraagt tot de hygiëne van de ruimte, ze zeggen wel eens " er blijft meer stof hangen " of " de kruimels blijven tussen de pool hangen ". Het tegendeel is echter waar, een vloerkleed draagt juist bij aan de hygiëne en dus ook uw gezondheid.

Wij van Ehome zetten daarom even alle voordelen van een tapijt op een rij:

1) Goed voor de gezondheid

In de woonkamer, slaapkamer of keuken hebben we vaak last van rondzwevende stofdeeltjes. Personen met alergieën of astma kunnen hebben hier vaak last van. Een vloerkleed neemt deze rondzwevende stofdeeltjes en vuil vast. In tegenstelling tot een harde ondergrond waar deze deeltjes in de kamer blijven rondhangen. Met een tapijt kan u rondzwevernd stof en vuil tot 50% verminderen. Het is wel aangeraden om uw tapijt weekelijks te stofzuigen en minimaal eens om de drie jaar het tapijt grondig te reinigen.

2) Bespaar op uw energiekosten

Een tapijt op de vloer isoleert de warmte. De stilstaande lucht tussen de pool van het tapijt word vastgehouden. Hierdoor is er minder energie nodig om de ruimte warm te houden, dus bespaart u op de energie factuur! Een hoogpolig vloerkleed zorgt voor de beste isolatie.

Super warm hoogpolig vloerkleed

3) Meer sfeer

Een tapijt zorgt voor een meerwaarde in de ruimte, probeer maar eens een tapijt onder uw salontafel te leggen, u creeêrt gelijk een super sfeervolle en gezellige zithoek. Ook in de kinderkamer kan een vloerkleed zorgen voor de finishing touch. Het zorgt voor extra sfeer en voorziet dan ook nog eens een zachte ondergrond voor uw kind om op te spelen.
Bij Ehome hebben we tapijten die passen in elk interieur passen: moderne tapijten, klassieke tapijten, hoogpolige tapijten, tapijten voor binnen en buiten en tapijten met dieren

Sfeervol vloerkleed

4) Dempt het geluid

U weet natuurlijk al dat over een tapijt lopen minder geluid maakt dan over een harde vloer. Maar daarnaast zorgt een karpet er ook voor dat de reflectie van het geluid binnenin de ruimte verstoord wordt. Hierdoor hebt u minder last van het "echo" effect die vooral opvalt in grotere ruimtes. 

5) Extra veiligheid

Het laatste maar zeker niet het minst belangrijke punt is veiligheid. Een vloerkleed zorgt voor meer veiligheid, u zal minder snel uitglijden. Moest u toch vallen zal u een stuk zachter vallen op een tapijt wat het risico op ernstige verwondingen drastisch zal verminderen. Dit is belangrijk voor kinderen die beginnen te lopen, het zorgt  voor een zachte en aangename ondergrond die het kind zal opvangen bij het onvermijdelijke vallen en opstaan.

Super zacht microfibre vloerkleedOvertuigd? Neem dan snel een kijkje op onze webwinkel (www.onlinetapijtenkopen.be), of neem contact op indien u extra vragen heeft.

 

Meer artikels...

www.onlinetapijtenkopen.be - www.onlinedecoratiekopen.be - www.onlinespeelgoedkopen.be